Specialer

Specialer toppbild

dagensskiva.com samlade jag ibland ihop texter som större eller mindre specialer. Som det mesta var det mest slumpen som avgjorde när det blev specialer – och hur omfattande de blev.

Ola Andersson vs. Art of Noise

En hyllning till en av nittonhundratalets knasigaste och mest inflytelserika musikkonstellationer i samband med släppet av boxen And What Have You Done With My Body, God? – The ZTT Sessions 1983-85. And there was Noise.
Ola Andersson vs. Art of Noise

Sade-special

2010 släppte Sade sitt första album på ett decennium. Klart det var tvunget att bli en special. En genomgång av alla album, men också av album med andra artister, på ett eller annat sätt kopplade till Sade.
Sade-specialen

Barry White-special

2003 nåddes vi av den sorgliga nyheten att en av de största discoartisterna – ja, en av de största överhuvudtaget – hade lämnat oss alldeles för tidigt. Jag satte strålkastarljuset på några av Barrys största ögonblick.
Let the Music Play – en liten Barry White-special

DJ Premier-special

Av alla musikskapare inom hiphopen är det förmodligen ingen som kan mäta sig med DJ Premier vad gäller att spotta ur sig galet svängig musik. 2009 passade såväl hiphopen som Gang Starr att jubilera. Det gav mig en anledning att lista DJ Premiers 30 bästa låtar.
30 låtar DJ Premier

Inner City-special

Ett av technons absolut viktigaste namn fick för sig att spela i Stockholm 2011. Det räckte som ursäkt att skriva om gruppens tre album.
We are the techno innovators – en Inner City-special

Ashford & Simpson-special

Ja, eller egentligen en Nickolas Ashford-special. Ännu en artist som lämnade oss alldeles för ung. En hyllningstext och en Spotify-listan.
Nickolas Ashford-hyllningen

Joey Negro-special

Discomeister Joey Negro firade 20 karriärår. Det var jag förstås tvungen att uppmärksamma.
Lilla Joey Negro-specialen

Nordik Beat-special

Det svenska dansmusikundret tog sin början på allvar med Nordik Beat-etiketten. Här, i skarven mellan åttio- och nittiotal, hittar vi tidiga alster från flera namn som sedan dess fört ut Sverige i världen. Och som fortfarande gör det. Patrik Hamberg och jag bestämde oss för att reda ut begreppen och samla musiken.
Nordik Beat 101

Kommentera